Wyjątkowa selekcja

Przetwory

Szukaj przetworów

15.08.2022

Dżem malinowy z wanilią

Pierwszy raz spróbowałam takiego sklepowego. I postanowiłam, że nie odpuszczę - zaczęłam robić swój. Nieważne, ile zrobię - i tak nie wystarcza do wiosny. Co ja mówię, na koniec roku,…
Zobacz przepis >>
15.08.2022

Relish z ananasa i papryki

Kolejny trochę egzotyczny twór - słodko-wytrawny dżem, który u mnie najlepiej sprawdza się jako składnik-dodatek do zimnego kurczaka.
Zobacz przepis >>
15.08.2022

Relish ogórkowy z koperkiem

Pokrojone w kosteczkę, zamarynowane w mnóstwie koperku ogórki wydają się u nas czymś rzadkim. Ale jak się raz spróbuje, to nie ma odwrotu. Są składnikiem tajnego sosu do hamburgerów.
Zobacz przepis >>
15.08.2022

Chutney wiśniowy z imbirem

Bardzo lubię kanapki z twarogiem i pikantnym chutneyem.
Zobacz przepis >>
15.08.2022

Korzenne wiśnie marynowane w winie

Coś niezwykłego. Znalazłam przepis w starym czasopiśmie. Zrobiłam, schowałam do spiżarni i zapomniałam. Któregoś razu zabrakło mi marynowanych grzybów do sałatki, więc zamiast nich wzięłam wiśnie...
Zobacz przepis >>
15.08.2022

Suszone wiśnie

Co roku walczę z lenistwem. Mam sad wiśniowy, co zrobić. I co roku mam do wydrylowana dziesiątki kilogramów wiśni. A ponieważ lubię chodzić na skróty, to z tych wydrylowanych wiśni…
Zobacz przepis >>
15.08.2022

Mrożony mus z dyni

W zasadzie żaden przetwór, ale nie wyobrażam sobie jesieni, zimy ani wiosny bez porządnego zapasu mrożonej dyni. Dynia jest super. Nadaje się praktycznie do wszystkiego.
Zobacz przepis >>
Proudly designed with Oxygen, the world's best visual website design software
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram