Alergeny
Wybierz, na co jesteś uczulony i korzystaj z bezpiecznych przepisow i zamienników.
Wyeliminuj alergeny
quatre epices

Quatre-épices

Sezon: / / /
Danie:
Doskonała przyprawa, która sprawdzi się wszędzie tam, gdzie dodaje się biały pieprz. Lubię dodawać ją do beszamelu, buraczków, marchewki z […]
Bez glutenu
Bez mleka
Bez jaj
Bez orzechów
Bez cukru
Celery Free
Bez selera
Bez gorczycy

Doskonała przyprawa, która sprawdzi się wszędzie tam, gdzie dodaje się biały pieprz.

Lubię dodawać ją do beszamelu, buraczków, marchewki z gorszkiem, risotto. Bardzo uwydatnia smak.

Składniki:

  • 2 cześci pieprzu białego
  • 1 część gałki
  • 1 część goździków
  • 1/4 część imbiru
  • piąta przyprawa: 1/2 częśc ziela angielskiego

Ja zawsze dodaję ziele angielskie, bo je uwielbiam. Bardzo tutaj pasuje.

Więcej sezonowych przepisów:

15.08.2022
Koktajl dyniowo-kokosowy

Taka alternatywa dla "soku dyniowego", pita na gorąco.

12.08.2024
Sos kanapkowy

Sos, który ponoć jest dodawany do hamburgerów w McDonald's..., a moja córka znalazła podobny w książce o Kuchni Hogwartu.

15.08.2022
Racuszki serowe z miętą i sosem z suszonych wiśni
19.09.2022
Rolada makowa na biszkopcie

Zazwyczaj rolady makowe są na cieście kruchym drożdżowym. Ale właśnie nie ta, ta jest na biszkopcie i jest to świetny kontrast dla ciężkiego nadzienia makowego.

15.08.2022
Zupa z indykiem, zieloną fasolką i orzechami włoskimi

Tym, co czyni ją wyjątkową, jest szałwia. Nadaje jej ziołowy, bogaty smak. To jest jedna z zup, do których lubię wracać. Dla mnie to kwintesencja jesieni.

1 2 3 4

Odwiedź także

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram