Alergeny
Wybierz, na co jesteś uczulony i korzystaj z bezpiecznych przepisow i zamienników.
Wyeliminuj alergeny
quatre epices

Quatre-épices

Sezon: / / /
Danie:
Doskonała przyprawa, która sprawdzi się wszędzie tam, gdzie dodaje się biały pieprz. Lubię dodawać ją do beszamelu, buraczków, marchewki z […]
Bez glutenu
Bez mleka
Bez jaj
Bez orzechów

Doskonała przyprawa, która sprawdzi się wszędzie tam, gdzie dodaje się biały pieprz.

Lubię dodawać ją do beszamelu, buraczków, marchewki z gorszkiem, risotto. Bardzo uwydatnia smak.

Składniki:

  • 2 cześci pieprzu białego
  • 1 część gałki
  • 1 część goździków
  • 1/4 część imbiru
  • piąta przyprawa: 1/2 częśc ziela angielskiego

Ja zawsze dodaję ziele angielskie, bo je uwielbiam. Bardzo tutaj pasuje.

Więcej sezonowych przepisów:

19.09.2022
Rolada makowa na biszkopcie

Zazwyczaj rolady makowe są na cieście kruchym drożdżowym. Ale właśnie nie ta, ta jest na biszkopcie i jest to świetny kontrast dla ciężkiego nadzienia makowego.

15.08.2022
Zupa z indykiem, zieloną fasolką i orzechami włoskimi

Tym, co czyni ją wyjątkową, jest szałwia. Nadaje jej ziołowy, bogaty smak. To jest jedna z zup, do których lubię wracać. Dla mnie to kwintesencja jesieni.

08.03.2023
Smoothies ze wszystkiego

Zrobione z zamrożonych i niezamrożonych owoców i warzyw zblendowanych na gładki krem, smoothies są szybkim daniem, które uratuje w chwilach słabości i lenistwa.

15.08.2022
Koktajl dyniowo-kokosowy

Taka alternatywa dla "soku dyniowego", pita na gorąco.

18.06.2022
Lody ze wszystkiego

Mój ulubiony przepis. Nigdy nie dorobiłam się maszyny do lodów, i nie lubię pracochłonnych dań. Z kolei zawsze staram się mieć w zamrażarce różne owoce.

1 2 3

Odwiedź także

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram