Wystarczy zaparzyć herbatę Earl Grey (to ona właśnie daje fajny bergamotkowy posmak) w gorącym mleku, śmietance, albo połączeniu tych dwóch. Po zaparzeniu dobrze odcisnąć herbatę, bo nie parzy sie tak łatwo jak w wodzie. Dodać wanilię, jak ktoś lubi, i ulubioną ilość kakao.
Składniki (orientacyjnie):
Tym, co czyni ją wyjątkową, jest szałwia. Nadaje jej ziołowy, bogaty smak. To jest jedna z zup, do których lubię wracać. Dla mnie to kwintesencja jesieni.
Sałatka z piklami, marynowaną rzodkiewką i imbirem.
Zazwyczaj rolady makowe są na cieście kruchym drożdżowym. Ale właśnie nie ta, ta jest na biszkopcie i jest to świetny kontrast dla ciężkiego nadzienia makowego.
Sos, który ponoć jest dodawany do hamburgerów w McDonald's..., a moja córka znalazła podobny w książce o Kuchni Hogwartu.