Wystarczy zaparzyć herbatę Earl Grey (to ona właśnie daje fajny bergamotkowy posmak) w gorącym mleku, śmietance, albo połączeniu tych dwóch. Po zaparzeniu dobrze odcisnąć herbatę, bo nie parzy sie tak łatwo jak w wodzie. Dodać wanilię, jak ktoś lubi, i ulubioną ilość kakao.
Składniki (orientacyjnie):
Tym, co czyni ją wyjątkową, jest szałwia. Nadaje jej ziołowy, bogaty smak. To jest jedna z zup, do których lubię wracać. Dla mnie to kwintesencja jesieni.
Doskonała przyprawa, która sprawdzi się wszędzie tam, gdzie dodaje się biały pieprz. Lubię dodawać ją do beszamelu, buraczków, marchewki z […]
Taka alternatywa dla "soku dyniowego", pita na gorąco.
Sos, który ponoć jest dodawany do hamburgerów w McDonald's..., a moja córka znalazła podobny w książce o Kuchni Hogwartu.