





Wystarczy zaparzyć herbatę Earl Grey (to ona właśnie daje fajny bergamotkowy posmak) w gorącym mleku, śmietance, albo połączeniu tych dwóch. Po zaparzeniu dobrze odcisnąć herbatę, bo nie parzy sie tak łatwo jak w wodzie. Dodać wanilię, jak ktoś lubi, i ulubioną ilość kakao.
Składniki (orientacyjnie):
Z boczniakiem zapoznałam sie przypadkiem, kiedy pan w kolejce przede mną w ogrodniczym kupił balot z grzybnią boczniaka, a mój mąż, który był ze mną, stwierdził, że też musi to mieć.
Doskonała przyprawa, która sprawdzi się wszędzie tam, gdzie dodaje się biały pieprz. Lubię dodawać ją do beszamelu, buraczków, marchewki z […]
Tym, co czyni ją wyjątkową, jest szałwia. Nadaje jej ziołowy, bogaty smak. To jest jedna z zup, do których lubię wracać. Dla mnie to kwintesencja jesieni.