Ciekawy eksperyment smakowy, który przypadł mi do gustu. Nie lubię czekolady do picia, takiej robionej z rozpuszczonej czekolady - jest dla mnie zbyt ciężkostrawna i zamulająca. Kakao to zupełnie co innego.
Wystarczy zaparzyć herbatę Earl Grey (to ona właśnie daje fajny bergamotkowy posmak) w gorącym mleku, śmietance, albo połączeniu tych dwóch. Po zaparzeniu dobrze odcisnąć herbatę, bo nie parzy sie tak łatwo jak w wodzie. Dodać wanilię, jak ktoś lubi, i ulubioną ilość kakao.
Składniki (orientacyjnie):
Tym, co czyni ją wyjątkową, jest szałwia. Nadaje jej ziołowy, bogaty smak. To jest jedna z zup, do których lubię wracać. Dla mnie to kwintesencja jesieni.
Doskonała przyprawa, która sprawdzi się wszędzie tam, gdzie dodaje się biały pieprz. Lubię dodawać ją do beszamelu, buraczków, marchewki z […]
Uwielbiam śliwki. Nie było ich w oryginalnym przepisie, ale ja nie mogłam się powstrzymać.