Doskonała przyprawa, która sprawdzi się wszędzie tam, gdzie dodaje się biały pieprz.
Lubię dodawać ją do beszamelu, buraczków, marchewki z gorszkiem, risotto. Bardzo uwydatnia smak.
Składniki:
Ja zawsze dodaję ziele angielskie, bo je uwielbiam. Bardzo tutaj pasuje.
Zazwyczaj rolady makowe są na cieście kruchym drożdżowym. Ale właśnie nie ta, ta jest na biszkopcie i jest to świetny kontrast dla ciężkiego nadzienia makowego.
Ciekawy eksperyment smakowy, który przypadł mi do gustu. Nie lubię czekolady do picia, takiej robionej z rozpuszczonej czekolady - jest dla mnie zbyt ciężkostrawna i zamulająca. Kakao to zupełnie co innego.
Sos, który ponoć jest dodawany do hamburgerów w McDonald's..., a moja córka znalazła podobny w książce o Kuchni Hogwartu.
Uwielbiam śliwki. Nie było ich w oryginalnym przepisie, ale ja nie mogłam się powstrzymać.
Chciało nam się pić, a miałam tylko pół limonki i miskę malin w lodówce.