Przepisy

Dżem z orzechów włoskich, na szybkie zużycie

Przepis dla tych, którzy mają ochotę na coś ciekawszego niż same orzechy włoskie. Jeżeli masz je w nadmiarze, koniecznie zrób ten dżem i spróbuj na ciepłych tostach.

  • szklanka drobno posiekanych orzechów włoskich
  • szklanka cukru białego
  • łyżka cukru brązowego
  • szczypta soli
  • przyprawy: łyżka mielonego imbiru, łyżka mielonego cynamonu,
  • 2 spore łyżki masła
  • łyżka octu jabłkowego
  1. Połączyć składniki w dużym rondlu. Podgrzewać na średnim ogniu aż cukier się rozpuści i wszystko się ładnie połączy. Nie gotować.
  2. Przełożyć masę do wysterylizowanych słoików, przechowywać w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *